Over Amarone

Wat Amarone zo bijzonder maakt

“Amarone, vrij vertaald ‘groot bitter’.

Volgens de overlevering ontdekt door een wijnmaker die zijn vat Recioto was vergeten en toen hij deze alsnog proefde achterover sloeg: rijk, complex, droog én barstens vol fruit. Vanaf toen een wijn waar oorlogen voor zijn gevoerd en vredes mee zijn beklonken. Doordat Amarone gemaakt wordt van alleen de beste druiven uit de heuvels rond Valpolicella die vervolgens meer dan 120 dagen worden gedroogd op rieten matten en daarna pas geperst, de zogeheten ‘appassimento’. Vervolgens voor minimaal 5 jaar gerijpt waarvan 4 jaar in eikenhouten vaten. Zo ontstaat een unieke wijn die je nergens mee kunt vergelijken.

Wat maakt Amarone zo uniek?

  1. Het natuurlijke droogproces: Cruciaal voor het unieke karakter met geconcentreerde suikers, zuren, tannines en aroma’s.
  2. Het specifieke gebied: Valpolicella. ‘Baby’, ‘mini’ of ‘Amarone van het zuiden’ etc bestaat niet. Dit zijn termen bedoeld om wijnen die gemaakt worden van (deels) gedroogde druiven, zoals Ripasso, populairder te maken. Hoewel dergelijke wijn best lekker kan zijn, is het geen Amarone.
  3. De druiven en de lage opbrengst per wijngaard: slechts een handvol lokale druiven is toegestaan in échte Amarones met als basis de Corvina, Rondinella en Molinara.
  4. De bijzondere smaak: een intense, stevige en tóch fruitige wijn. Met een zacht mondgevoel wat goede Amarones rond maar niet zoet maakt.
  5. De prijs: door de lage opbrengst en het lange rijpen is een échte Amarone onder €30,- schaars en zelden lekker. Wij hebben deze grens weten te breken door onze manier van inkopen: direct, gefocust en samen met onze klanten.


Benieuwd naar onze unieke selectie Amarone wijnen of gratis proeven voordat je bestelt? 

Terre di Gnireca Amarone della Valpolicella DOCG italie Amarone Expert Amaroneexpert Amaroneexpert.nl wijn bestellen online smaaktest

Hoe we jou helpen met de beste Amarone

De belofte van Amarone Expert

Terre di Gnireca Amarone della Valpolicella DOCG italie Amarone Expert Amaroneexpert Amaroneexpert.nl wijn bestellen online smaaktest

Samengesteld door onze expertproevers en klanten


We gebruiken jouw feedback - samen met onze expertproevers - om constant een selectie van de beste Amarones aan te bieden.

Proefset Amarone della Valpolicella DOCG italie Amarone Expert Amaroneexpert Amaroneexpert.nl wijn bestellen online smaaktest

Ontvang een gratis proefsetVraag een gratis proefset aan. Je betaald nu alleen de kostprijs, dit ontvang je als tegoed voor je eerstvolgende bestelling.

Terre di Gnireca Amarone della Valpolicella DOCG italie Amarone Expert Amaroneexpert Amaroneexpert.nl wijn bestellen online smaaktest

Fantastische smaak voor je geldIn verschillende stijlen en prijzen. Een selectie van de beste Amarones, direct van de makers uit Valpolicella

Nieuwsbrief

Exclusieve aanbiedingen en proefsessies

Amarone Expert gaat verder bij Colaris

Om nog meer wijnliefhebbers van bijzondere Italiaanse wijn te laten genieten, is Amarone Expert samengegaan met de wijnliefhebbers van Colaris.

Samen met de 100 jaar ervaring van Colaris hebben wij een breder assortiment wijnen, van Amarones tot wijnen vanuit de hele wereld. 

Wij zijn erg blij met deze stap, en willen zo onze persoonlijke service doorzetten en u blij te maken met nog meer mooie wijnen. Thomas & Frits
Colaris_jubileum_100jaar_insta_320x320
Koop_een_vat_thomas_frits