Amarone spijs tips: Welke kaas eet je bij Amarone?

Vaak denkt men aan een port of een PX-sherry bij een kaasplankje, maar een Amarone della Valpolicella kan ook na de hoofdgang gedronken worden bij zo’n heerlijke plank. Vooral de harde en oude kazen zijn een mooie matcht met een Amarone. De pittige en rijpe smaken van de kazen smelten goed samen met het volle en zachte karakter van deze beroemde Italiaan. 

Amarone met Parmezaanse kaas of Parmigiano Reggiano

Eén van de meest klassieke kaas combinaties is een Amarone met een stuk Parmezaanse kaas (Parmigiano Reggiano). Vaak wordt deze kaas verward met de Grana Padano, een kaas die er op lijkt, maar toch zit er degelijk verschil in. Doordat de Parmigiano Reggiano een langere rijpingstijd heeft, heeft deze kaas ook een pittiger en een meer pikante smaak dan de Grana Padano. Dit zorgt ervoor dat de Parmagiano ook meer brokkelt dan de Padano. Maar ook een harde schapenkaas zoals de Pecorino vecchio doet het in dit geval goed op de kaasplank. Er zijn genoeg combinaties, zo wordt lokaal deze wijn geconsumeerd met de Monte Veronese Ubriaco. Dit is een lokaal kaasje waarbij de kaas in druivenmost heeft geweekt. Het resultaat is een delicate kaas met een licht zoet aroma. 

(Niet) Italiaanse kazen met Amarone

Maar niet alleen kazen van de Italiaanse thuismarkt zijn een goede combinatie met deze wijn, ook een oude Gouda kaas of een Franse Cantal doen een groot plezier bij deze rode topper. Voor de echte kaasliefhebbers en de gevorderde smaakpaletten zijn ook blauwschimmelkazen een goede keuze. Denk hierbij aan een Roquefort, Danish Blue of een Stilton uit Engeland. Kortom, die kaasplank is zo gevuld met heerlijke kazen die goed passen bij een Amarone della Valpolicella! 

Amarone Expert gaat verder bij Colaris

Om nog meer wijnliefhebbers van bijzondere Italiaanse wijn te laten genieten, is Amarone Expert samengegaan met de wijnliefhebbers van Colaris.

Samen met de 100 jaar ervaring van Colaris hebben wij een breder assortiment wijnen, van Amarones tot wijnen vanuit de hele wereld. 

Wij zijn erg blij met deze stap, en willen zo onze persoonlijke service doorzetten en u blij te maken met nog meer mooie wijnen. Thomas & Frits
Colaris_jubileum_100jaar_insta_320x320
Koop_een_vat_thomas_frits